Internațional

Zelensky cere 55 de miliarde de euro de la FMI și Banca Mondială

Președintele Ucrainei a cerut miercuri donatorilor internaționali să-și intensifice sprijinul financiar, spunând că țara sa are nevoie de fonduri pentru a reconstrui școli și case distruse de luni de bombardament rusesc, scrie Le Monde.

Vorbind prin videoconferință miniștrilor de finanțe la o reuniune a Fondului Monetar Internațional (FMI) și a Băncii Mondiale la Washington, Volodimir Zelensky a susținut că Ucraina are nevoie de aproximativ 55 de miliarde de dolari, dintre care 38 de miliarde de dolari pentru a acoperi deficitul bugetar pe care îl anticipează pentru anul viitor. Alte șaptesprezece miliarde de dolari trebuie, potrivit lui, alocate reconstrucției infrastructurii țării.

„Cu cât Ucraina primește acest ajutor mai devreme, cu atât mai repede vom putea pune capăt războiului rusesc ”, a spus el.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button