Washington Post emite o corecție majoră după ce a dat curs postării de pe Twitter a lui Trump

Distribuie acest articol!

Raportarea inexactă a stârnit confuzie în masă pe social media

Washington Post a stârnit o confuzie masivă miercuri seară, după ce a raportat eronat că președintelui Trump i s-a interzis să posteze pe Twitter din cauza unor afirmații pe care le-a făcut cu privire la coronavirus.

Atât Facebook, cât și Twitter s-au umplut de clipuri extrase din interviul președintelui de la „Fox & Friends”, din ziua în care și-a continuat eforturile pentru ca școlile să fie redeschise la toamnă. Cu toate acestea, giganții tehnologici au eliminat clipurile acestuia ân care afirma că elevii sunt „aproape imuni” la virus, invocând faptul că afirmația este „dezinformare”.

Contul de campanie al Echipei Trump a încărcat videoclipul pe Twitter, într-o postare pe care președintele a distribuit-o ulterior pe contul personal.

După ce Twitter a dezactivat videoclipul, platforma a pedepsit în continuare echipa Trump, prin interzicerea acestora de a posta până la eliminarea postării originale.

„Twitter a declarat că va solicita președintelui Trump să elimine o postare care conține dezinformare despre coronavirus, interzicându-i să mai posteze până când va elimina postarea”, a raportat Washington Post. „Twitter a ascuns postarea și a declarat că nu va mai putea să posteze de pe contul său până când nu o va șterge, deși poate contesta decizia.”

Mai mulți jurnaliști de la Washington Post au distribuit informațiile inexacte pe Twitter, răspândind știrea pe platformă. Ulterior și-au șters tweet-urile.

Ziarul a emis în cele din urmă o corecție, în scris în partea de jos a raportului său, „Twitter a penalizat Echipa Trump, contul de campanie al președintelui. O versiune anterioară a acestui articol spunea că Twitter a penalizat contul președintelui Trump.”

Facebook și Twitter au confirmat pentru Fox News că au luat măsuri împotriva videoclipurilor încărcate de campania Trump.

„Acest videoclip include afirmații false conform cărora un grup de oameni este imun la COVID-19, ceea ce reprezintă o încălcare a politicilor noastre în privința dezinformării COVID dăunătoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Facebook, Liz Bourgeois, pentru FOX News.

În același timp, un purtător de cuvânt al Twitter a declarat pentru FOX News că tweet-ul a încălcat ”regulile Twitter privind dezinformarea COVID-19” și că campania Trump ar fi fost „obligată să elimine Tweet-ul înainte ca aceștia să poată posta din nou pe Tweeter”.

Purtătorul de cuvânt al campaniei lui Trump, Courtney Parella, a declarat pentru FOX News că președintele Trump „a afirmat faptul că copiii sunt mai puțin sensibili la coronavirus”.

„În altă zi, o altă afișare a poziției flagrante a Silicon Valley împotriva acestui președinte, în care regulile sunt aplicate doar într-o direcție”, a adăugat ea. „Companiile de socializare nu sunt arbitrii adevărului.”


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: