Politică

Vladimir Putin se va adresa de urgență poporului rus în această seară: Se anunță anexarea de noi teritorii

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, ar putea să rostească astăzi un discurs pe tema referendumurilor privind aderarea la Federația Rusă a republicilor populare Donețk și Lugansk, precum și a regiunilor Herson și Zaporojie, transmite RBC, citând surse proprii apropiate administrației prezidenţiale ruse.

Potrivit surselor citate, mesajul ar putea fi rostit până la finalul zilei de marți, 20 septembrie. Momentan nu există o confirmare oficială a pregătirii discursului. Anterior, s-a anunţat că republica populară Donețk va organiza un referendum privind intrarea regiunii în componenţa Rusiei în perioada 23-27 septembrie, informează Rador.

Perioade similare pentru organizarea unui referendum pe problema aderării la Federația Rusă au fost alese şi de republica populară Lugansk și regiunea Herson. În regiunea Zaporojie, reprezentanţii acesteia au declarat că referendumul ar putea avea loc „în următoarele zile”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button