Internațional

Viktor Orban: Bruxelles-ul în loc să oprească migraţia ilegală vrea să cheltuiască în plus miliarde de euro pentru a sprijini fluxul de imigranţi ilegali

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a purtat, marţi, discuţii cu Charles Michel, preşedintele Consiliului European, şi cu prim-miniştrii Croaţiei, Belgiei, Luxemburgului, Slovaciei şi Suediei. În cadrul discuţiilor, Viktor Orbán a respins propunerea de buget a UE care doreşte să promoveze migraţia şi creşterea birocraţiei de la Bruxelles, a informat Bertalan Havasi, şeful biroului de presă al premierului ungar, agenţia ungară de presă MTI.

Viktor Orbán a declarat că propunerea Comisiei Europene de modificare a bugetului UE în forma sa actuală este neserioasă şi nepotrivită pentru dezbatere.

Potrivit comunicatului remis după videoconferinţă, Bruxelles-ul ar urma să ofere Ucrainei un ajutor de 50 de miliarde de euro, deşi utilizarea fondurilor UE trimise în această ţară de la începutul războiului este încă neclară. Bruxelles-ul solicită fonduri suplimentare de la statele membre pentru a acoperi deficitul în bugetul UE din cauza creşterii ratelor dobânzilor, timp în care continuă să reţină banii datoraţi Ungariei şi Poloniei din împrumuturile anterioare comune.

O altă problemă este faptul că propunerea de buget a Comisiei ar mări şi mai mult birocraţia de la Bruxelles.

Poziţia Guvernului ungar este că Bruxelles-ul în loc să oprească migraţia ilegală, vrea să cheltuiască în plus miliarde de euro pentru a sprijini fluxul de imigranţi ilegali în Europa. Premierul ungar a reiterat că soluţia pentru migraţia ilegală ar fi aceea că, dacă cineva depune o cerere de intrare în UE, să fie obligat să rămână în afara graniţelor Europei până când cererea sa va fi evaluată.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button