Știrile 60m.RO

VIDEO: Marcel Ciolacu, huiduit de profesorii care au ieșit în stradă la Buzău

Câteva sute de cadre didactice au ieșit în stradă joi și la Buzău, unde liderul PSD, Marcel Ciolacu, a fost huiduit în timp ce susținea un discurs de Ziua Eroilor, scrie presa locală.

Sindicaliștii din educație au plecat mai devreme de ora 12.00, prevăzută pentru încheierea protestului din fața Prefecturii Buzău, și au mers în marș spre Cimitirul Eroilor, unde liderul PSD avea programat un discurs de Ziua Eroilor, scriu publicațiile locale sansanews.ro și stiridinsursebuzau.ro.

Greva în școli continuă, după ce liderii sindicali au respins oferta Guvernului.

Anunțul a fost făcut în Piața Victoriei, unde mii de dascăli protestează, în cea de-a 4-a zi de grevă generală.

Ei acuză Guvernul că își bate joc de ei și că liderii coaliției și-au arătat disprețul față de educație, după ce nici măcar nu s-au dus personal la negocieri.

Profesorii le vor lăsa guvernanților pixuri, să aibă cu ce să-și scrie demisia dacă nu găsesc soluții.

Proteste au loc și în alte orașe din țară. La Cluj, profesorii au blocat mașina prefectului și au început să bată cu palmele în ea, în timp ce la Buzău l-au huiduit pe Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu și-a ținut discursul acompaniat de vuvuzele și de scandări ale profesorilor: „Demnitate!”.

„Aș fi vrut în mod deosebit la sfârșit să mă adresez și doamnelor și domnilor profesori, dar încă de la început aș dori să vă mulțumesc pentru respectul pe care ni l-am arătat astăzi unii altora și sunt ferm convins că după această manisfestare în această zi sfântă de Înălțare o să o să ne strângem cu toții la prfectură și vom continua discuțiile împreună”, a spus Ciolacu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button