Victorie AUR: Contractul de exploatare a Muntelui Verde din Slănic Prahova va fi reziliat de către Primărie

Distribuie acest articol!

Deputatul AUR Prahova, Adrian Axinia, atrage atenția asupra faptului că presa română a avut o tăcere suspectă în acest caz, fiind vorba de afaceri cu statul.

„O companie străină sub numele Heidelberg Cement, a vrut sa exploateze Muntele Verde, deși nu avea toate autorizațiile. Am trimis sesizări către instituțiile abilitate și către Heidelberg Cement, primind răspunsuri generale și evazive. Îmbucurător este faptul că, în urma protestelor, Primaria Slănic Prahova va rezilia contractul de exploatare, o victorie foarte mare pentru toți românii. Prin implicare și devotament față de cetățenii care ne-au trimis în Parlament demonstrăm că se poate și vom fi un model de bune practici în politica românească.”, a declarat deputatul Adrian Axinia.

Liderul AUR, George Simion, a cerut instituțiilor abilitate să se autosesizeze pe acest caz deoarece s-a comis o ilegalitatea prin exploatarea abuzivă de către Heidelberg Cement fără nici un fel de autorizație.

Adresa Raspuns _activitate Heidelberg Cement SA by FreePress on Scribd

Raspuns Primaria Slanic by FreePress on Scribd

“În urma protestelor, primăria din Slănic Prahova va rezilia contractul de exploatare de pe Muntele Verde. Îndemn toți cetățenii să se implice în comunitatea din care fac parte. Un adevărat câștig pentru identitatea noastră. Procuratura trebuie să își facă treaba, deoarece avem indicii că s-a dat autorizație de exploatare pe un sit arheologic și pe o zonă protejată, fiind comisă o ilegalitate.

Interesele localnicilor trebuie apărate, iar primăria se va implica ca parte legală, împreună cu Consiliul Local, să facă demersurile legale mai departe pentru că legea a fost încălcată, iar cineva trebuie să plătească.”, liderul AUR.

George Simion felicită spiritul civic al localnicilor și lupta lor pentru protejarea orașului: “Felicitări pentru mobilizare, asta e atitudinea pe care trebuie să o aveți! Acolo e sit arheologic, iar comisiile de cultură trebuie sesizate.”


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: