Politică

Victor Ponta prognozează falimentarea României

Victor Ponta are previziuni dintre cele mai sumbre pentru viitorul României. Ponta nu crede că avem şanse să ieşim din criză, dimpotrivă, ne vom adânci, şi asta întrucât în fruntea ţării se află politicieni care nu înţeleg economia.

Victor Ponta a subliniat faptul că economia nu este un subiect de interes la noi în ţară, „probabil pentru că nu e un subiect pentru alegători„. Ponta a spus că măsuri aberante precum mărirea taxelor şi a TVA-ului la microîntreprinderi nu va face decât să îngroape economia României.

„România e atipică pentru că aici subiectul economie nu contează. Eu am realizat acest lucru în pandemie. Toată lumea zicea: să luăm măsuri, ce facem în pandemie – nu începuse încă războiul dn Ucraina – la noi nu era nimeni interesat de economie.

Acum la fel, daca va uitati la declaratiile preşedintelui, ale premierului din ultimele două luni, nu e nicio declaraţie despre ce facem cu inflaţia. A zis dl Iohannis că inflaţia e din cauza lui Putin. Ce facem cu  economia, cu investitorii, cu producătorii români? Păi să ajutăm Ucraina.

Probabil nu e un subiect pentru alegătorii români. În SUA, primul subiect este preţul la carburanţi, al doilea subiect este preţul la şcoli, al treilea subiect salariile şi inflaţia. La noi nu există subiectul ăsta, economia, şi probabil că nu-i interesează pe alegători, nu votează.

Nu s-au luat de multinaţionale, de bănci, care fac profituri uriaşe în perioada asta. N-au găsit alte soluţii, au zis: hai să mai mărim taxe şi TVA la firmele mici. Firme mici care unele se vor închide, altele vor face evaziune fiscală pe care nu o făceau la cât erau taxele.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button