UE oferă granturi pentru dezvoltare economică şi socială pentru Rep. Moldova

Distribuie acest articol!

15 organizaţii din sudul Republicii Moldova dezvoltă proiecte menite să  dezvolte calitatea vieţii datorită unor granturi oferite de Uniunea Europeană. Ajutorul este acordat pentru dezvoltare economică şi socială a satelor, dar şi pentru implicarea localnicilor. Beneficiarii proiectului sunt comunităţile locale din Cahul, Cantemir, Cimişlia, Taraclia, Leova și Căuşeni.

Cele 15 organizaţii ale societăţii civile care au primit fonduri de la Uniunea Europeană au proiecte ce pot fi puse în practică. Cetăţenii vor participa activ şi vor lua decizii privind dezvoltarea economică, socială şi de mediu, în comunităţile locale. Suma totală a granturilor acordate este de aproape 513.000 de euro, cu o contribuţie locală de peste 107.000 de euro.

„Desigur că ceea ce se construieşte, vorbim de sistemul de canalizare în municipiul Cahul şi satele din apropiere, este o investiţie foarte mare şi este o durabilitate, dar consider că cea mai mare durabilitate este investiţia în oameni, vom avea generaţii de oameni care vor înţelege şi vor disimina din cunoştinţele lor, experienţele lor şi copiilor”, a declarat directorul executiv al Asociației Obtești Azi din Cahul, Tatiana Seredenco, pentru TVR Moldova.

Administraţia locală susţine că cea mai bună investiţie este în cetăţeni.

„Vom organiza câteva campanii de informare, concursuri cu tineretul. După care partea cea mai grea este vorba despre dezvoltarea infrastructurii în oraşul Căuşeni prin care în cadrul proiectului vom procura 100 de containere de gunoi selectiv, pentru hârtie şi plastic. Primăria Căuşeni vine cu o contribuţie de procurarea unei autospeciale şi construcţia a cinci platforme noi”, a spus directorul Centrului Informațional Tighina, Tudor Cișlaru.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: