Tudorache încearcă disperat să își recupereze diamantele confiscate de DNA

Distribuie acest articol!

ICCJ a decis să mențînă cauțiunea de un milion de euro impusă de DNA fostului primar PSD Daniel Tudorache. De asemenea, procurorii DNA pot să țînă sub sechestru și tezaurul de bijuterii și diamante găsit la percheziții, în casă menajerei lui Tudorache și a fostei sale soții.

Deputatul PSD Daniel Tudorache a declarat, la ieșirea de la ICCJ, că menajeră este mătușa fostei sale soții. El s-a plâns că DNA ar fi ridicat abuziv o cutie cu bijuterii scumpe din casă menajerei.

Acuzat de complicitate la trafic de influență și spălare de bani, fostul primar al Sectorului 1 este bănuit că le-ar fi cumpărat cu bani gheață obținuți ilegal. Tudorache susține că bijuteriile sunt de fapt ale fostei sale soții, care le depozitase în casă menajerei, pentru că are mare încredere în ea.

„Este rudă soției. Este mătușa”, a declarat Tudorache pentru Știrile Pro TV.

„Și sunt întemeiate suspiciunile procurorilor că ați fi plasat cu fosta soție bunuri provenite?”, a intrevat reporterul Pro TV.

„Este un abuz. Tot ce spun e un abuz”, a acuzat Tudorache.

Avocatul lui Tudorache, Mihai Drăgan, a susținut că menajeră este „persoană cea mai de încredere a doamnei Tudorache, mătușa dumneaei”.

„Este persoană cea mai de încredere a doamnei Tudorache, mătușa dumneaei. În 2015 i-a ars casă și a pierdut multe bunuri și de aceea preferă să lase bunuri la mătușa care pot fi furate sau distruse. Deci nu cu scopul de a ascunde eventuale surse ilicite din acte de corupție, așa cum insinuează DNA. Ei trebuie să probeze. Vin cu povești. Dacă vrei să ascunzi un bun, nu îl ascunzi la mătușa ta. Îl ascunzi în cu totul și cu totul alte locuri să nu poată fi găsit”, a susținut avocatul.

Totuși, procurorii le-au găsit la percheziții. Iar Tudorache încearcă să salveze și bijuteriile, între care se numără un inel de 58.500 de euro, un altul de 65 de mii de euro, un set de bijuterii de aceeași valoare, un inel cu diamant de 80 de mii de euro, dar și un diamant ce ar valora 190 de mii de euro.

Mihai Drăgan, avocatul familiei Tudorache: „Cei doi sunt despărțiți de circa 28 de ani și bunurile sunt ale doamnei Tudorache, obținute de doamna Tudorache în decursul anilor. Multe dintre bunuri sunt obținute când domnul Tudorache era căsătorit cu altă persoană”.

Printre altele, Tudorache este bănuit că prin intermediul unui apropiat ar fi obținut zece procente dintr-un contract încheiat de Primăria Sectorului 1 cu o firma de pază.

În plus, în anii în care a ocupat funcții de demnitate publică, ar fi obținut ilegal sume de bani plasate în bănci pe numele fostei soții și al menajerei. Și-ar fi cumpărat însă și haine scumpe, ar fi călătorit, ar fi dat împrumuturi ori ar fi investit în proprietăți și bijuteriile aflate acum în custodia DNA.

Tezaurul ridicat la perchezițiile din noiembrie este expertizat, pentru că procurorii anticorupție vor să afle care este valoarea reală a tuturor acestor bijuterii, despre care există bănuiala că ar proveni din surse ilegale. O acuzație pe care anchetatorii vor trebui să o probeze și pe care fostul edil de sector o respinge categoric. Însă, dacă la finalul anchetei și al procesului va există o decizie definitivă de condamnare, mică avere va fi confiscată.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: