Știrile 60m.RO

Timișoara, oraș fără speranță: PeNaLul Robu intră în luptă cu ZERO Fritz și Simonis, pesedistul cu școala vieții

Orașul Timișoara este blestemat să aleagă între doi politicieni expirați, penalul Nicolae Robu și primarul zero realizări, Dominic Fritz. Cei doi și-au anunțat intenția de a candida la fotoliu de edil la alegerile locale din 2024. Din partea PSD ar urma să candideze Alfred Simonis, o nulitate ce a trecut prin școală ca gâsca prin apă. Pe Simonis îl recomandă vocea și talentul, mai exact faptul că îi slugărește cu mare prisosință pe Grindeanu și Ciolacu. Mai avem timp până la alegerile locale din 2024 așa că sperăm la o paletă mai variată de candidați. Timisoara are nevoie de un bun manager pentru a-i reda strălucirea de altădată. Cu acești candidați se poate merge doar pe alegerea răului cel mai mic.

Biroul Politic Judeţean al PNL Timiş l-a votat pe Nicolae Robu drept candidat al partidului la Primăria Timişoara, transmite publicația locală DeBanat. Fiind vorba de un municipiu reşedinţă de judeţ, candidatura lui Robu trebuie validată şi de Biroul Politic Naţional (BPN) al partidului.

Robu a mai fost primar în mandatele 2012-2016 și 2016-2020, dar a fost învins categoric la alegerile locale din 2020 de Dominic Fritz (USR). Fritz a obținut 53% din voturi, Robu – doar 29%.

Candidatura lui Robu a fost decisă într-o şedinţă PNL condusă de șeful organizației județene, Alin Nica. Liberalii au supus la vot candidatura lui Robu, iar votul a fost în unanimitate în favoarea acestuia.

Dacă se va considera că votul din Biroul politic județean a fost statutar, Robu mai trebuie să treacă un obstacol pentru a fi candidat oficial: candidatura lui trebuie să fie validată şi de Biroul Politic Național al PNL, ca la toţi candidaţii la primăriile municipiilor reşedinţe de judeţ.

Fostul primar Nicolae Robu, în vârstă de 68 de ani este urmărit penal de DNA. Alin Nica, președintele Organizației PNL Timiș, a declarat că liberalii au comandat trei sondaje și în toate Nicolae Robu a ieșit pe primul loc.

DNA a anunțat, într-un comunicat de presă din 10 martie 2023, că s-a început urmărirea penală a fostului primar Nicolae Robu și a altor trei funcționari din Primăria Timișoara. Cei patru sunt urmăriți pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button