Știrile 60m.RO

Suedia se prăbușește! Falimentele au crescut cu 62% în numai o lună!

Falimentele din Suedia au crescut cu 62% în februarie, înregistrând cea mai proastă lună de la criza financiară de la începutul anilor 1990, potrivit Bloomberg, citat de Ziarul Financiar. A fost, de asemenea, cel mai mare număr pentru o lună februarie din ultimii 20 de ani, potrivit datelor agenţiei de colectare Creditsafe. Printre cele mai afectate sectoare s-au numărat hotelurile, restaurantele, firmele de consultanţă, firmele de construcţii şi dealerii auto.

Economia Suediei s-a prăbușit peste așteptări

Datele au apărut după ce joi s-a aflat că economia Suediei s-a a scăzut în ultimul trimestru al anului trecut sub ceea ce se previzionase, ceea ce a dat peste cap ideea că cea mai mare naţiune nordică a scăpat de o recesiune de scurtă durată. Produsul intern brut ajustat sezonier a scăzut cu 0,1% în cele trei luni până în decembrie faţă de trimestrul precedent.

Suedia este „chiar în ochiul furtunii”, cu 19 luni consecutive de creştere a numărului de falimente, a declarat vineri directorul general al Creditsafe, Henrik Jacobsson, într-o declaraţie.

În total, 908 companii au dat faliment în februarie, faţă de 559 cu un an înainte. Acest număr este aproape dublu faţă de 454 în aceeaşi lună din 2022.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button