Social

Strada Sforii din Brașov, a treia cea mai îngustă din Europa, ar putea fi închisă pe timpul nopții, din cauza vandalizărilor 

Strada Sforii din Brașov ar putea fi închisă pe timp de noapte. Fundaţia Monumentelor Istorice Braşov vrea să instaleze grilaje antivandalizare, informează Agenția de presă Rador.

„Vizitatorul va putea vedea strada, dar nu o va putea traversa”, spun reprezentanții Fundației Monumentelor Istorice.

„Pe timpul nopții este zgomot foarte mare produs de trecători pe stradă. De la simpli pietoni, vizitatori, la tineri cu trotinete și au trecut chiar și persoane cu motociclete. Spre stradă dau ferestre, în spatele cărora trăiesc oameni. Avem vecini care pleacă dimineața la 04.00 pentru că lucrează la cantina de ajutor social. Avem familii cu bebeluși. E foarte greu să te odihnești”, susține Kristina Creoşteanu, directorul executiv al Fundaţiei Monumentelor Istorice.

În 2018, autoritățile au amenajat o zonă, pe strada Sforii, unde trecătorii puteau lăsa mesaje.

Din păcate, întreaga stradă a ajuns să fie mâzgălită, nu doar zona delimitată de autorități.

Reprezentanții Fundaţia Monumentelor Istorice Braşov susțin că reabilitarea străzii ar costa municipalitatea aproape 600.000 de lei.

Strada Sforii este a treia cea mai îngustă stradă din Europa, după Spreuerhofstraße din Reutlingen, Germania (recunoscută de Cartea Recordurilor Guinness drept cea mai îngustă stradă din lume), și Strada Parlamentului din Exeter, Anglia.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button