Social

Statul care ucide. Fratele uneia dintre victimele de la cariera Jilţ Sud: Poate trăia dacă aveau drumuri făcute

Fratele unuia dintre cei trei muncitori care au murit marţi în urma tragediei care s-a produs la cariera Jilţ Sud, din judeţul Gorj, a lansat un atac dur la adresa autorităţilor, susţinând că victimele ar fi fost în viaţă dacă ar fi fost construite drumuri.

“Cum, mă, cum să fie mort? Cum să fie mort? Ce făcură, mă, de atâta timp de când se întâmplă, că nu-s în stare, mă, să facă drumuri? Nu-s în stare! Că dacă aveau drumuri făcute, poate trăia! Poate trăia dacă aveau drumuri făcute! Nu au!

Stau în birouri, nu iasă din birouri, la căldură, că-i nămol! Ei nu pot să meargă, noi putem să mergem, că suntem proştii lor! Proştii lor, să ia bani de pe urma noastră! De pe urma noastră ia bani! Stau în birouri, nu iasă afară, nu fac drumuri!”, a susţinut fratele.

Bărbatul a fost identificat de una dintre femeile aflate la faţa locului ca fiind George:

O altă persoană a încercat la rândul său să îl încurajeze pe fratele îndurerat: “Nu te mai consuma! Fii puternic! Trebuie să fii tare”.

De asemenea, un alt muncitor a declarat pentru Gorj TV:

“Puteţi să întrebaţi. Sunt lideri de sindicat, să vă spună cum s-au luptat, cum au făcut şi greve pentru condiţiile de muncă, pentru tot! Şi uitaţi ce se întâmplă: dezastre! E carnagiu! Gândiţi-vă că astăzi plângem colegii noştri cu care ieri râdeam.

Şi asta se poate întâmpla şi mâine, şi poimâine. Mulţi poate nu mai speră să iasă la pensie. Mulţi poate nu mai speră. Ăsta e adevărul. E greu, mulţi ne-am învăţat cu răul şi zicem că e bine. Unde să ne ducem? Asta am învăţat, asta facem”, a declarat un muncitor.

Reamintim că, potrivit comunicatului transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, trei persoane au murit şi alte opt au fost rănite după ce un vehicul care transporta muncitori s-a răsturnat marţi la cariera Jilţ Sud, din judeţul Gorj.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button