Știrile 60m.RO

Starea de sănătate a lui Putin. Liderul Kremlinului ar fi înconjurat de doctori, inclusiv de un specialist în cancer tiroidian

Vladimir Putin ar fi permanent înconjurat de doctori, inclusiv de un specialist în cancer tiroidian, relatează site-ul de investigaţii rus Project citat vineri de Kyiv Independent. Putin obişnuia să călătorească în perioada 2016-2017 însoţit, în medie, de 5 doctori. În acelaşi timp, Putin şi-a exprimat adesea interesul pentru medicina alternativă.

Într-un amplu articol privind starea de sănătate a liderului rus, site-ul The Project aminteşte însă un episod mai vechi când Putin ar fi căzut de pe cal. Efectele traumei de atunci s-ar fi făcut simţite ulterior, în 2012, când acesta a fost văzut şchiopătând la un eveniment din Piaţa Roşie, alături de Patriarhul Kirill, potrivit hotnews.ro.

Putin este în permanenţă înconjurat de medici. În 2019, acestea era înconjurat de nu mai puţin de 13 medici la Palatul său de la Soci, unul dintre ei fiind oncologul Evgeny Selivanov, chirurg specializat în cancerul tiroidian. În patru ani, acesta l-a vizitat de 35 de ori şi a petrecut nu mai puţin de 166 de zile alături de şeful statului rus. A fost prezent atât în timpul evenimentelor de la Soci, cât şi în momentele în care Vladimir Putin a dispărut de pe scena publică.

Face băi în extract din coarne de cerb

Cu toate acestea, Vladimir Putin rămâne fan al medicinei alternative, exprimându-şi adesea interesul pentru leacuri care se bazează pe sacrificarea unor animale. Spre exemplu, băile în esenţă din coarne de cerb.

„Putin iubeşte animalele, dar de dragul sănătăţii sale este gata să se supună unor proceduri care presupun torturarea animalelor şi care sunt îndoielnice din punct de vedere medical”, notează sursa citată. Primăvara, coarnele cerbilor din Munţii Altai cresc cu rapiditate, câţiva centrimetri zilnic. Este momentul în care osatura nu este încă dezvoltată, coarnele fiind moi şi pline de sânge. Astfel se extrage esenţa care se consideră că ar avea efecte terapeutice. O întreagă industire a fost dezvoltată astfel pentru producerea acestui extract.

De asemenea, la începutul toamnei trecute, Putin a început să se poarte ciudat. După o lungă perioadă de izolare din cauza pandemiei de Covid-19, acesta şi-a făcut apariţia în public, în cele din urmă. La început, a apărut înconjurat de foarte mulţi sportivi, la un eveniment local. Cum însă foarte multe persoane cu care a luat contact s-au îmbolnăvit apoi de Covid-19, Putin a început să se izoleze din nou. Astfel, acesta este şi motivul pentru care Putin a decis să-i aşeze pe preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul Germaniei Olaf Scholz sau chiar ministrul de externe rus Serghei Lavrov la celebra masă imensă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button