Știrile 60m.RO

Șeful diplomației europene: ”Condamn cu fermitate distrugerile şi violențele fără sens de la manifestația de astăzi de la Bruxelles”

Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell, a condamnat violențele şi distrugerile din timpul unui protest masiv desfășurat duminică la Bruxelles împotriva măsurilor sanitare ale autorităților belgiene, potrivit DPA.

În violenţele care au izbucnit au fost sparte geamuri ale birourilor Serviciului de Acţiune Externă al Uniunii Europene, principalul organism diplomatic al acesteia. Josep Borrell a postat pe Twitter o fotografie a unui geam spart şi a mulţumit poliţiei pentru intervenţie.

”Condamn cu fermitate distrugerile şi violenţele fără sens de la manifestaţia de astăzi de la Bruxelles”, a scris el, citat de DPA.

O mulţime de aproximativ 50.000 de persoane a ieşit duminică în stradă la Bruxelles pentru a protesta împotriva măsurilor de sănătate ale autorităţilor belgiene, acţiunea degenerând în violenţe chiar în cartierul european al oraşului. Demonstranţii au aruncat cu obiecte în poliţie şi au vandalizat unele clădiri, determinând poliţia să răspundă cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă.

Cei prezenţi la miting au arborat steaguri germane, franceze şi poloneze, printre altele, scrie DPA, în timp ce AFP relatează că au fost văzute şi steaguri româneşti.

Cel puţin 70 de persoane au fost arestate în timpul protestului, pentru posesie de obiecte periculoase sau interzise sau pentru deteriorarea proprietăţii, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Trei poliţişti şi 12 protestatari au fost transportaţi la spital, dar niciunul nu a suferit răni grave.

Protestul a fost organizat de mai multe grupuri europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button