Economie

Se scumpesc puternic motorina și benzina

Odată cu revenirea toamnei, a reînceperii anului școlar și a celui universitar, românii vor trebui să plătească din nou prețuri uriașe la carburanți. 

Luna septembrie este ultima în care Guvernul Ciucă oferă compensare pentru benzină și motorină. Din octombrie, șoferii vor trebui să achite la pompă cu 50 de bani în plus pentru fiecare litru de carburant.

De la începutul lunii septembrie, prețurile la carburanți au reînceput să crească, iar tendința are toate șansele să se mențină și pentru săptămânile următoare.

Cât de mult au ajuns să coste benzina și motorina

Un litru de motorină a ajuns, sâmbătă, să coste în unele stații din Capitală 8,42 lei. Dacă în urmă cu o săptămână, pentru un plin compus din 50 de litri de motorină, un șofer plătea 413 lei, acum plătește cu 8 lei mai mult. Fără compensare, plinul ar fi mai scump cu 25 de lei, iar dacă mai adăugăm și scumpirile ce vor urma, mai putem adăuga încă 25-50 de lei.

Și prețul benzinei a înregistrat o creștere. Un litru al carburantului detestat de Ursula von der Leyen a ajuns astăzi la 7,44 lei.

Se anunță vremuri și mai grele pentru români, cei mai săraci din UE. Litru de motorină ar putea ajunge în octombrie la 9 lei, iar cel de benzină la 8 lei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button