Magazin

Se redeschid cafenelele și restaurantele în Iași

Potrivit unui anunț făcut de primarul orașului Iași, Mihai Chirica, incidența cazurilor de Covid-19 în oraș a scăzut sub 3/1000 de locuitori, ceea ce va duce la o relaxare a măsurilor aplicate pentru a preveni răspândirea bolii.

Astfel, activitatea restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășurare fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00-23:00. De asemenea, sunt valabile aceleași reguli și în cazul activități operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

„Dragi ieşeni,vă aduc la cunoştinţă că, începând cu data de 31 decembrie 2020, între orele 6.00 – 23.00, restaurantele şi cafenele din oraşul nostru vor fi deschise şi în interior în limita de 30% din capacitate.Vă mulţumesc pentru că aţi respectat măsurile sanitare privind combaterea pandemiei şi vă rog să rămâneţi vigilenţi pentru ca numărul de îmbolnăviri să scadă şi mai mult în perioada următoare.Trebuie să fim solidari, să purtăm mască şi să ne dezinfectăm mâinile, să evităm aglomeraţiile şi să respectăm recomandările specialiştilor din sănătate.Doar împreună putem combate pandemia!Multă sănătate!” a scris pe Facebook, primarul Chirica.

În ceea ce privește organizarea și desfășurarea de reuniuni și petreceri cu prilejul sărbătorilor sau aniversărilor, acestea sunt în continuare interzise în toate spațiile publice sau private deschise sau închise. De asemenea, rămân în vigoare măsurile privind obligativitatea purtării măștii de protecție atât în spațiile deschise cât și în cele închise și interzicerea deplasărilor în intervalul orar 23:00-05:00.

Sursă text: mediafax.ro

Sursă foto: stireadeiasi.ro

Back to top button