PoliticăSocialȘtirile 60m.RO

Voluntari Coronavirus . Document. Este oficial: se închid școlile și grădinițele până pe 31 martie. Florentin Pandele a luat această decizie.

Voluntari Coronavirus : Decizie cel puțin radicală: Primăria orașului Voluntari din județul Ilfov, prin instituția primarului Florentin Pandele a decis închiderea școlilor și grădinițelor datorită coronavirusului.

Decizia a fost luată astăzi și se aplică de la momentul la care a fost luată. O adresă a fost înaintată în acest sens către prefectul județului Ilfov.

Această măsură se va aplica până la data de 31 martie 2020.

Măsură de limitarea a activității luată de către primarul în funcție Florentin Pandele a fost luată deși nu există nici un caz oficial înregistrat în orașul de lângă București.

Florentin Pandele este cunoscut ca fiind soțul primarului capitalei României: Gabriela Firea.

Dacă ai febră, tuse și dificultate în respirație(doar la cazurile mai severe) atunci este posibil să fii infectat cu coronavirus. Acest tip de virus este comun oamenilor și animalelor și se poate transmite între specii. Noul coronavirus nu este periculos propriu-zis prin gravitatea infecției provocate cât mai ales prin gradul scăzut de cunoaștere existent la moment.

Astăzi se va decide la nivel național dacă școlile și grădinițele se vor închide.

Noul tip de virus a provocat pagube economice colosale la nivel mondial. Țările puternic afectate precum China, Coreea de Sud și Italia au fost izolate internațional. Toate persoanele care provin din aceste țări intră sub supraveghere timp de 14 zile.

România a decis să suspende toate zborurile către și dinspre Italia.

De curând și Inspectoratul de Stat în Construcții a luat o măsură la fel de dură. Deși erau programate examene pentru specialiștii în construcții acestea au fost anulate cu doar o săptămână înainte. Peste 9000 de ingineri și arhitecți înscriși la examene au fost afectați de această decizie.

Președintele și Ministerul Sănătății au declarat public că nu este cazul că panicăm populația, dar pare că instituțiile statului tocmai acest lucru îl fac.

Asistăm la o situația cel puțin ciudată: incapacitatea statului român de a asigura condițiile minime de siguranță și sănătate se tratează nu cu responsabilitatea ci cu închiderea instituțiilor statului. Se pune întrebarea firească: oare cât timp vom putea funcționa cu instituțiile închise?

În Voluntari mii de familii sunt afectate de această decizie. Copiii vor fi lăsați acasă, dar cine va avea grijă de acei copii. Este oare cea mai bună decizie în condițiile în care devine evident că situația nu va deveni mai bună iar numărul de cazuri va crește. La moment nu putem discuta de o epidemie și nu există declarată o stare de urgență care să permită luarea de măsuri radicale.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button