Internațional

Ravil Maganov, președintele Lukoil, a murit după ce ar fi căzut de la fereastra unui spital din Moscova

Ravil Maganov, președintele consiliului de administrație al companiei ruse Lukoil, a murit joi, 1 septembrie, după ce ar fi căzut de la etajul 6 al unui spital din Moscova.

Omul de afaceri era tratat la etajul șase și, potrivit raportului autorităților ruse, decesul a fost cauzat de impactul cu solul, potrivit publicației ruse RBC.

Incidentul a avut loc în jurul orei 7.30 dimineața și este luat în calcul și scenariul sinuciderii.

Spitalul în care era tratat președintele Lukoil era subordonat Administrației Prezidențiale din Rusia.

Președintele consiliului de administrație al Lukoil, cel mai mare producător privat de petrol din Rusia, a fost liderul uneia dintre puținele companii ruse care a criticat invadarea Ucrainei.

În martie, consiliul de administrație Lukoil a cerut „încetarea cât mai rapidă a conflictului armat”, și-a exprimat „empatia sinceră pentru toate victimele” și a spus: „sprijinim ferm o încetare a focului de durată și o soluționare a problemelor prin negocieri serioase și diplomație”.

Maganov a lucrat la Lukoil din 1993 și a devenit vicepreședinte al companiei în 2006. Avea 67 de ani. Este fratele lui Nail Maganov, CEO-ul Tatneft, cea mai mare companie petrolieră din Federația Rusă.

Maganov nu este nici pe departe primul manager rus care n-a murit de cauze naturale de la începutul anului 2022.

În aprilie, un fost manager de top al Novatek, Serghei Protosenia, a fost găsit sugrumat într-o stațiune spaniolă. Soția și fiica lui au fost înjunghiate până la moarte.

Cu câteva zile mai devreme, fostul vicepreședinte al Gazprombank Vladislav Avaev „s-a sinucis” la Moscova. Înainte de asta, și-ar fi împușcat soția și fiica.

În februarie, Alexander Tiuliakov, director general adjunct al Centrului de Așezare Unificat al Gazprom, s-a spânzurat într-o așezare de lux din districtul rus Viborgski.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button