Politică

Rareș Bogdan scapă porumbelul: ”O parte din energia noastră pleacă în afară”. România susține bogații Europei!

Într-un mesaj către Bruxelles, Rareș Bogdan face și o gafă. Rareș Bogdan ne spune ceea ce foarte mulți cetățeni bănuiau, faptul că România exportă o parte din energie către țările bogate care au probleme, în urma sistării livrării gazelor de către Rusia.

După ce Manfred Weber, liderul PPE, a cerut ca România să fie primită în Schengen, Rareș Bogdan, europarlamentar PNL/PPE, i-a mulțumit pe pagina de socializare.

„Mulțumim, Manfred, ești un prieten adevărat!

Ungaria, al carei premier se pronunță împotriva Eurosistemul, e în Schengen, iar România, care contribuie la consolidarea acestuia, nu. Ar trebui să privim mai adânc ce se petrece pe scena geopolitică. Victoria Giorgiei Meloni în Italia provoacă frisoane UE, deci cred ca Uniunea trebuie sa strângă rândurile și sa-și țină aproape prietenii. România este unul dintre ei și așa trebuie sa rămână.

Facem parte dintr-o piață, cu alte 14 țări, iar o parte din energia noastră pleacă în afară, că aici e marea discuție și mare reciprocitate și marea solidaritate. Eu sunt de acord cu solidaritatea, pentru că de asta faci parte dintr-o familie, din familia europeană. Când unuia îi e greu, îl ajuți!

Numai că această solidaritate trebuie să fie în dublu sens, adică eu ajut în momentul ăsta, dar aș vrea să fiu și eu ajutat, de exemplu cu Spațiul Schengen. Eu aștept de 11 ani să intru în Spațiul Schengen și de 11 ani sunt umilit, sunt călcat în picioare și ba îmi spune un partiduleț, ba domnul Rutte, ba X, ba Y, faptul că nu suntem pregătiți.

Acum, avem declarațiile cancelarului Germaniei, Olaf Scholz, și președintelui francez Emmanuel Macron și, de asemenea, o poziție a Olandei mult atenuată. Sigur, au apărut informații că un partid de extremă, care formează coaliția din patru a domnului Rutte, s-ar opune, dar oficial nu s-a opus nimeni și există mari perspective ca România să intre în Schengen”, este mesajul lui Rareș Bogdan.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button