R. Moldova, printre 11 state din Europa cu creșteri ale numărului de infectări

În saptămâna 25 (15-21 iunie) numărul cazurilor diagnosticate cu coronavirus a crescut cu 17%, în raport cu săptămâna 24 . Numărul celor vindecați a scăzut cu 23%, iar numărul deceselor a crescut cu 3%.

„Dacă luăm tendința pentru ultimele șapte zile (nu o săptămână în raport cu altă săptămână), noi înregistrăm o creștere de 1,5% a cazurilor înregistrate comparativ cu perioadele similare din două săptămâni”, a precizat șeful ANSP Nicolae Furtună. la conferința săptămânală a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Cei 75 de militari din Garda de Onoare, care au defilat la Moscova, vor sta în carantină 14 zile

Cei 75 de militari din Garda de Onoare, care au defilat în Piața Roșie din Moscova, vor sta în carantină timp de 14 zile, a menționat ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4. Oficialul a spus că, pe toată perioada aflării la Moscova, militarii moldoveni au fost testați de patru ori la COVID-19. „ În plus, de minim cinci ori pe zi erau testați la termometrie, la intrarea și ieșirea din cazarmă”. Militarii au fost cazați într-un sanatoriu dintr-un orășel de lângă Moscova, iar autoritățile moldovene au insistat ca angajați care prestau serviciile de deservire să respecte  regimul e carantină. „Toate măsurile de prevenire a infecției COVID aș spune că au fost respectate”, a continuat Pânzari.

OMS: Numărul cazurilor de infectări din Europa, inclusiv Moldova, a început să crească din nou

Numărul de cazuri de COVID-19 în 11 țări din Europa și fosta URSS, inclusiv Moldova, Ucraina, Armenia, Azerbaidjan, Kazahstan și Kârgâzstan, au început să crească din nou după ce măsurile de carantină au fost ridicate, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății, scrie BBC. Organizația a remarcat o tendință alarmantă în 11 țări: Armenia, Suedia, Moldova, Macedonia de Nord, Azerbaidjan, Kazahstan, Albania, Bosnia și Herțegovina, Kirgazistan, Ucraina și Kosovo. Hans Kluge, director regional OMS pentru Europa, a declarat că 30 de țări au înregistrat o creștere a cazurilor de infecții în ultimele două săptămâni.

„În 11 dintre aceste țări, o creștere a numărului de infecții a dus la o reluare semnificativă a pandemiei. Dacă nu se face nimic, sistemele de sănătate din Europa vor fi din nou supraîncărcate”, a spus el.

Sursa: www.moldova.org

 • În ciuda opoziției lui Iohannis alocațiile copiilor se vor dubla
  Decizie deloc surprinzătoare a curții constituționale și care a decis că dublarea alocațiilor prin lege este legală, iar guvernul trebuie să respecte legea și să ducă la îndeplinire prevederile ei. Așa că alocațiile pentru copii vor crește de la 150 de lei până la 300 de lei. Măsura este binevenită din moment ce vorbim de
 • Giorgianei Hosu, șefa DIICOT, și-a dat demisia după condamnarea soțului
  Giorgianei Hosu și-a prezentat demisia în această seară. S-a întâmplat acest lucru după ce soțul său a fost condamnat la trei ani cu suspendare. Alții care fură găini primesc mai mult. Conducerea DIICOT va fi asigurată în continuare de către procurorul-șef adjunct DIICOT, Oana Daniela Pâțu.
 • Șeful jandarmeriei română pus sub acuzare de procurorii DNA
  Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus efectuarea urmăririi penale față de următorii suspecți: ENESCU BOGDAN, colonel, la data faptelor și în prezent împuternicit inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, pentru săvârșirea infracțiunii de uzurpare a
 • Cluj. Cu 20 de genuflexiuni îți cumperi bilet de transport
  Dispozitivul montat distribuie gratuit bilete celor care execută corect 20 de genuflexiuni, într-un timp de două minute. Şi nu, nu pot înşela aparatul, genuflexiunile trebuie să fie corect executate.Aparatul identifică, cu ajutorul unei camere video şi al unui soft special, mişcările corecte şi le numără. Mișcarea aleasă este una de bază, ușor de realizat, cu
 • Bunurile și conturile lui Navalnîi din Rusia, puse sub sechestru
  Autorităţile ruse i-au blocat conturile şi i-au pus sub sechestru apartamentul din Moscova opozantului Alexei Navalnîi, în timp ce acesta era tratat la Berlin. Anunţul a fost făcut joi de Kira Iarmîş, purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi. ‘Asta înseamnă că apartamentul nu poate fi vândut, donat sau ipotecat’, a explicat ea în reţeaua Twitter.
%d blogeri au apreciat: