Internațional

Putin anunță că turiștii străini pot vizita Rusia fără vize! UE taie vizele pentru ruși

Președintele rus Vladimir Putin a susținut ideea de a extinde practica de a călători fără vize pentru cetățenii anumitor țări, inclusiv pentru cei care vin în cadrul unor excursii de grup.

„Deja facem acest lucru. Pentru Sankt Petersburg, după părerea mea, de exemplu, vine o navă de croazieră, oamenii coboară la țărm și petrec ceva timp fără vize. Putem extinde această practică. Acest lucru va fi doar în beneficiul nostru”, a declarat Putin în timpul reuniunii Consiliului de Stat de marți, potrivit agenției Interfax.

De asemenea, a sugerat dezvoltarea cooperării bilaterale cu alte țări în ceea ce privește instituirea unui regim fără vize.

„Aș sugera să nu vorbim despre anumite (țări cu care ar putea fi stabilit un regim fără vize). Nu este nevoie să impunem nimic nimănui. Ar trebui să vorbim doar despre cooperarea bilaterală”, a declarat președintele.

„Ar trebui să ne consultăm cu Ministerul Afacerilor Externe cu privire la instituirea unui regim bilateral fără vize pentru a asigura călătoriile reciproce”, a adăugat el.

„În principiu, nu m-aș agăța de reciprocitate în acest caz. Cunosc principiul general al Ministerului de Externe – principiul reciprocității. Când vine vorba de protejarea intereselor noastre, ar trebui să folosim toate aceste principii atunci când este bine pentru noi. Dacă ceva ne împiedică, de ce avem nevoie de astfel de principii?”, a subliniat el.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button