Internațional

Premierul Poloniei: Eurocrații de la Bruxelles încearcă să creeze o fiară transnațională

Eurocrații de la Bruxelles încearcă să creeze o „fiară transnațională” lipsită de valori reale și tradiționale, cum ar fi națiunea și creștinismul, a declarat premierul polonez Mateusz Morawiecki la o convenție a partidului VOX din Spania.

Acesta, în cadrul convenției partidului Vox, a spus că Polonia nu va fi de acord cu crearea unei „fiare transnaționale” și că nu își va cere scuze pentru că este polonez și creștin angajat în valori precum libertatea și solidaritatea.

Morawiecki a mai declarat că Polonia și Spania împărtășesc valori comune, în ciuda faptului că se află la o anumită distanță geografică. Ambele, a susținut el, vor să vadă o Europă încorporată în tradiția statelor națiuni suverane.

Premierul polonez a criticat Uniunea Europeană pentru că investește în birocrație și își lărgește competențele, mai degrabă decât să se concentreze pe acordarea de valoare adăugată statelor naționale. Drept urmare, cei pe care i-a numit „eurocrați”, încercau să creeze o fiară transnațională fără suflet și să distrugă tradițiile pe care Europa fusese construită inițial. El a criticat, de asemenea, Comisia Europeană pentru că a învățat puțin din Brexit, așa cum reiese din modul în care s-a comportat în privința alegerilor din Italia.

Morawiecki a spus că războiul din Ucraina a fost un moment de trezire pentru Europa. „Kremlinul acționase ca un traficant de droguri care vinde gaz ieftin pentru a face țările dependențe de acesta”, a spus Morawiecki. „Acum, vedem prețul real al gazului și plătim pentru el prin inflație și sânge vărsat în Ucraina.”

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button