Internațional

Politico: Biden vrea să vândă arme Taiwanului

Administrația americană intenționează să trimită o solicitare Congresului de a vinde arme în valoare de 1,1 miliarde de dolari către Taiwan, a raportat luni Politico, citând sursele sale.

Pachetul, aflat încă în stadiu incipient al revizuirii, include 60 de rachete antinavă AGM-84L Harpoon Block II (355 milioane USD), 100 de rachete aer-aer AIM-9X Block II Sidewinder (85,6 milioane USD), precum și prelungirea contractul pe radare în valoare de 655,4 milioane de dolari. Rachetele Sidewinder vor fi instalate pe avioanele de vânătoare F-16, cumpărate mai devreme din SUA.

Potrivit raportului, parlamentarii vor aproba cel mai probabil cererea, dar procesul poate fi amânat, deoarece vacanțele de vară ale Congresului se încheie abia săptămâna viitoare. Departamentul de Stat al SUA a refuzat să comenteze informațiile conținute în cerere.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button