Internațional

Piața centrală din Herson, bombardată de ruși după vizita lui Vladimir Putin

O persoană a fost ucisă și alte șase rănite după ce trupele ruse au bombardat piața centrală din orașul Herson, din sudul Ucrainei, potrivit unor surse ucrainene.

Andriy Yemak, șeful biroului președintelui Volodimir Zelenski, a anunțat pe Telegram că rușii au bombardat regiunea. Numărul victimelor din Herson ar putea fi mai mare deoarece autoritățile nu au terminat analiza pe teren, potrivit Sky News.

Bombardamentul de marți nu este un incident izolat, deoarece rușii atacă frecvent regiunea eliberată de ucraineni în noiembrie anul trecut.

Președintele rus Vladimir Putin a vizitat sediul grupului de trupe Dnepr în direcția Herson, a informat serviciul de presă al Kremlinului.

„Vladimir Putin, aflat la sediul grupului de trupe Dnepr din regiunea Herson, a auzit rapoarte de la comandantul Forțelor Aeriene, generalul-colonel Mihail Teplinsky, comandantul grupului de trupe Dnepr, generalul-colonel Oleg Makarevich și alți lideri militari”, a precizat serviciul de presă, potrivit Interfax.

În deschiderea întâlnirii de la sediul grupului de trupe Dnipro, șeful statului a spus: „Nu vreau să vă distrag atenția de la îndatoririle dumneavoastră directe legate de comanda și controlul trupelor, așa că lucrăm aici într-un mod businesslike, pe scurt, dar în mod specific”. „Este important pentru mine să vă aud părerea despre cum evoluează situația, să vă ascult, să fac schimb de informații”, a adăugat el. „Aș dori să vă rog să începeți raportul cu situația din direcția Hersonului, apoi în direcția Zaporozhye, iar după aceea îl rog pe Mihail Iurievici (Teplinsky) să-și exprime gândurile”, s-a adresat Putin participanților la întâlnire.

„Știu că, din partea șefului Statului Major General și a ministrului Apărării, a fost în prima linie de mult timp, a făcut un raport foarte detaliat. Ministerul Apărării și Statul Major General au apreciat-o foarte mult”, a declarat președintele rus.

Herson a fost una dintre primele regiuni care au fost anexate de ruși anul trecut. De asemenea, au fost anexate Zaporojia, Luhansk și Donețk.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button