Știrile 60m.RO

Pandemia, mină de aur pentru companiile private din sănătate. Medicover și-a crescut conturile cu o treime

Grupul suedez Medicover, prezent pe piaţa româ­neas­că de peste 25 de ani, a încheiat 2021 cu venituri cumulate de 171,6 mil. euro, echivalentul unei creşteri de 34% faţă de anul precedent, România fiind a treia piaţă ca pondere a veniturilor la nivel global, după Germania şi Polonia.

„În ultimii ani am investit constant pentru răspunde nevoilor concrete ale pacienţilor, fie că vorbim despre adaptarea modului de interacţiune – telemedicină, servicii la domiciliu -, fie despre actualizarea gamei de servicii. Vom continua să investim în aparatură, infrastructură şi dezvoltarea echipelor medicale”, spune Florinela Cîrstina, director general Medicover România, scrie Mediafax.

Pe segmente de business, veniturile diviziei de Servicii Medicale din România au avansat în 2021 cu 29,7%, până la o valoare totală de 83,8 mil euro, în timp ce evoluția diviziei de Servicii de Diagnostic (Synevo) a fost de 38,4% până la o valoare de 87,8 mil. euro.

„Ne aşteptăm la o revenire a interesului populaţiei pentru prevenţie şi monitorizare a afecţiunilor medicale, graţie accesului mai facil la medici, comparativ cu perioadele anterioare din pandemiei.(…) Inovaţia şi avansul tehnologic vor juca în continuare un rol important în îmbunătăţirea experienţei pacienţilor, medicilor şi partenerilor noştri”, adaugă Laurenţiu Luca, director general Synevo România.

La nivelul grupului, Medicover AB a înregistrat o creştere a veniturilor de 38%, comparativ cu anul 2020, până la valoarea de 1,37 miliarde euro. „Am observat un nivel crescut de conştientizare şi înţelegere a nevoii de acces la servicii de medicină profilactică şi de diagnosticare, aspect care susţine cererea pe termen lung pentru serviciile medicale”, spune Fredrik Râgmark, CEO Medicover. Grupul Medicover este prezent în România prin reţeaua de clinici medicale Medicover, spitalele Medicover, Pelican, Centrul Medical Phoenix şi Polaris Medical şi laboratoarele şi centrele de recoltare Synevo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button