OTRAVĂ vândută în loc de oțet, în marile magazine din țară

Distribuie acest articol!

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor propun închiderea a două fabrici de oțet din Buzău din cauza neregulilor descoperite. În timpul controalelor au fost găsite produse falsificate.

Activitatea a doi producători de oțet a fost suspendată de ANPC, după descoperirea unor produselor falsificate

Cei doi operatori economici importanți din Buzău furnizează oțet atât în marile lanțuri de magazine, cât și unora dintre producătorii de conserve și legume murate din România, scrie mediafax.ro.

Mai mult, unul dintre ei asigură producția, sub brand propriu, pentru marii retaileri cash & carry care activează pe piață.

În urma verificărilor realizate la Buzău, comisarii ANPC au constatat abateri importante la ambii operatori economici și au aplicat 6 amenzi contravenționale, în valoare totală de 64.000 lei, la care s-au adăugat următoarele măsuri complementare: încetarea practicii comerciale înșelătoare, oprirea temporară a fabricilor și a comercializării produselor, retragerea de la furnizori a produselor cu parametrii neconformi, oprirea definitivă și retragerea din circuitul consumului uman a cantității de concentrat de mere cu data durabilității minimale depășită, mai exact expirat din 31.08.2019, care a fost găsită la una dintre cele două fabrici,

De asemenea, s-a propus închiderea definitivă a uneia dintre fabrici și închiderea temporară, pe o perioadă de 6 luni a celei de-a doua și au fost indisponibilizați peste 2.000 de hectolitri de produs lichid comercializat sub denumirea de oțet.

Principalele abateri constatate de comisarii ANPC au fost: practici comerciale înșelătoare respectiv, nu se menționează pe etichetă prezența acidului acetic, adăugat în procesul de producție, iar activitatea de producție și depozitare se desfășoară în spații necorespunzătoare, neigenizate, fără o temperatură controlată.

Totodată, produsele care ajung la comercializare nu respectă condițiile prescrise sau declarate, iar unul dintre producători ambala același produs sub etichete diferite.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: