O filială PNL îi cere lui Ciucă să-și depună mandatul

Distribuie acest articol!

PNL Satu Mare cere ca premierul desemnat Nicolae Ciucă să își depună mandatul, iar PNL să reia negocierile cu celelalte partide pentru formarea unei majorități în Parlament și formarea unui nou Guvern.

„Nici alegerile anticipate, nici suspendarea președintelui și nici o guvernare vulnerabilă nu sunt soluțiile pe termen lung pentru țară. România are nevoie de un guvern stabil, cu o majoritate clară în Parlament. Criza sanitară, scumpirea energiei și a prețurilor la materialele de construcții sunt doar câteva dintre problemele care trebuie rezolvate în regim de urgență”, se arată în rezoluția adoptată luni de filiala județeană PNL.

Conform acestuia, PNL are datoria de a iniția noi discuții cu partidele parlamentare pentru formarea unei noi formule guvernamentale, iar prima opțiune rămâne USR.

„Putem forma un guvern cu USR și UDMR până în 2024. De asemenea o altă opțiune este un guvern împreună cu PSD care deține peste 30% din Parlament și putem avea o guvernare stabilă pentru anii care vin. Orice amânare a rezolvării crizei politice va genera alte noi probleme care cu greu se vor mai putea rezolva, iar singurii care vor pierde vor fi cetățenii României”, mai arată liberalii din Satu Mare.

Aceștia susțin că, având în vedere deciziile luate oficial de PSD și USR, reiese clar că actualul cabinet propus de Nicolae Ciucă nu are susținere politică și nu va trece de votul Parlamentului.

„Propunerea noastră este ca actualul premier desemnat să-și depună mandatul pentru a înlesni reluarea negocierilor de către PNL pentru formarea unui nou guvern cu același premier desemnat sau cu altul, susținut de majoritatea conducerii partidului, cu respectarea condiției să fie din partea Partidului Național Liberal”, se mai arată în rezoluție.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: