Internațional

Ministrul croat al Apărării Mario Banozic, demis din funcţie şi inculpat penal după un accident rutier mortal. El riscă până la opt ani de închisoare

Ministrul croat al Apărării Mario Banozic, în vârstă de 44 de ani, a fost demis după ce a provocat un accident rutier, urmează să fie inculpat penal cu privire la cauzarea morţii unui bărbat din cauza „neglijenţei” la volan, şi riscă până la opt ani de închisoare, anunţă poliţia croată, relatează AFP, preluată de News.ro.

Mario Banozic circula, sâmbătă, cu maşina personală, la ieşirea din oraşul Vinkovci, situat la 276 de kilometri este de Zagreb, unde a lovit o camionetă al cărei şofer a murit.

La câteva ore după coliziune, Mario Banozic, grav rănit la cap, a fost spitalizat de urgenţă.

El a fost demis din funcţia de ministru al Apărării de către premierul Andrej Plenkovic.

Şeful Guvernuluui croat a transmis condoleanţe familiei victimei.

Potrivit poliţiei, accidentul a avut loc după ce Mario Banozic a depăşit un camion care rula în faţa sa, fără să fi verificat dacă poate face depăşirea fără risc.

”Din cauza suspiciunii unei încălcări a Codului Rurier care a cauzat un accident de circulaţie vor fi lansate urmăriri penale de către procurorul comitatului împotriva unui şofer în vârstă de 44 de ani”, a anunţat într-un comunicat Poliţia din Vukovar-Srijem.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button