Politică

Marcel Ciolacu anunță că va fi premier în locul lui Ciucă

Marcel Ciolacu, a afirmat marți, 12 aprilie, că ar putea prelua funcția de prim-ministru, recunoscând faptul că, în interiorul formațiunii, sunt discuții în acest sens. 

„În acest moment se discută ca eu să fiu prim-ministru, mai vedem, dar sigur va fi un membru al partidului”, a transmis Marcel Ciolacu în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show” .

În ceea ce privește alegerile prezidențiale din 2024, Ciolacu a menționat că nu e obligatoriu ca președintele partidului să candideze pentru președinția României, menționând că va fi organizată o competiție internă.

„Nu mi se pare corect ca un număr limitat de oameni să aleagă, vom merge la alegeri preliminare în fiecare județ. Cine vrea să se înscrie la această competiție o va putea face. E o competiție deschisă (…) Vom face acest lucru ca să nu existe discuții că doar cei de la București au hotarât cine e candidatul”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Conform protocolului încheiat pentru constituirea coaliției de guvernare, PNL va deține funcția de prim-ministru până pe 25 mai 2023, urmând ca după acea dată și până la alegerile parlamentare de la finele anului 2024, această să fie preluată de un reprezentat al PSD.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button