Maia Sandu a anunțat că refuză să intervină diplomatic pentru ai ridica interdicția lui George Simion

Distribuie acest articol!

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că refuză să intervină diplomatic pentru ai ridica interdicția lui George Simion.

“Președinția Republicii Moldova regretă situația neplăcută, creată la hotarul moldo-român ca urmare a interdicției de intrare în țară, impuse în 2018 domnului George-Nicolae Simion, în prezent deputat în Parlamentul României.

Președinția nu are atribuții în soluționarea acestui caz, însă a contactat Biroul Migrație și Azil (BMA) pentru a clarifica situația. Din informațiile prezentate, singura soluție legală de anulare a deciziei BMA este procedura de judecată.

Ultima solicitare cu privire la suspendarea deciziei BMA din 1 octombrie 2018 a fost înaintată de avocatul domnului Simion pe 17 februarie 2021, aceasta fiind respinsă. Următoarea ședință este preconizată pentru 7 aprilie 2021 la CSJ“, potrivit Președinției Republicii Moldova.

George Simion a dorit să participe la funeraliile scriitorului Nicolae Dabija, însă autoritățile de la Chișinău au refuzat să îi acorde accesul pe teritoriul Republicii Moldova.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: