Internațional

MAE rus, despre planurile UE pentru energie: Rămâne ca proletarii din toate țările să se unească și Lenin poate fi trezit

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, reacționează sarcastic la planurile anunțate de Comisia Europeană pentru plafonarea profiturilor companiilor din domeniul energetic. Zaharova sugerează că UE a trecut la o agendă comunistă, demnă de Lenin.

„«Comisia Europeană recomandă ca țările UE să retragă profiturile excedentare ale companiilor energetice de pe urma prețurilor ridicate ale energiei, canalizându-le pentru a sprijini cetățenii și companiile consumatoare, și să reducă consumul de energie cu 5% în această iarnă.»

Comuniștii și socialiștii ovaționează în picioare. Aceasta nu mai este o agendă „verde”, ci una roșie. Rămâne ca proletarii din toate țările să se unească și Lenin poate fi trezit”, scrie Zaharova pe canalul său de Telegram.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat, miercuri, în plenul Parlamentului European, propunerea de plafonare a veniturilor companiilor care produc energie electrică la un cost redus și a afirmat că marile companii de petrol, gaze și cărbune trebuie să plătească o contribuție la criză.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button