Lupta lui George Simion a dat rezultate: Școlile din România se vor deschide pe 8 februarie!

Alianța pentru Unirea Românilor, în frunte cu George Simion, a militat pentru redeschiderea școlilor în condițiile în care majoritatea copiilor din mediile defavorizate nu au putut să participe la școala online. Astăzi, în urma consultărilor de la Cotroceni, Klaus Iohannis a anunțat că școlile din România se vor deschide începând cu 8 februarie, dacă situația pandemiei rămâne stabilă.

Potrivit informațiilor, se va merge în continuare pe cele 3 tipuri de scenarii (verde, galben și roșu) și, în funcție de categorie în care se încadrează localitățile, vor fi luate măsuri speciale.

Astfel, în scenariul verde, cu relativ puține cazuri, toate școlile se redeschid și copiii merg la școală. În localitățile aflat în scenariul galben copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XI vor merge la școală, în timp ce restul elevilor învață online.

În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.

La consultările de la Cotroceni au participat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, premierul Florin Cîțu și Raed Arafat.

%d blogeri au apreciat: