Știrile 60m.RO

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă în România și va ajunge în toate bisericile din țară

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în România, cu o întârziere de câteva zeci de minute, întrucât momentul aprinderii ei la Biserica Sfântului Mormânt de la Ierusalim s-a produs mai târziu decât în mod obișnuit.

Lumina Sfântă a fost adusă cu o aeronavă specială pe aeroportul Otopeni, de unde va fi distribuită către parohii, iar mai apoi în bisericile din întreaga țară. Credincioșii din toată țara sunt chemați să ia lumină în această noapte, la slujbele de Înviere. După slujbă, oamenii trebuie să ducă Lumina Sfântă acasă, dar și la mormintele celor dragi.

Astăzi, la Ierusalim, s-a aprins Lumina Sfântă la Biserica Sfântului Mormânt, unde, potrivit tradiţiei creştine, Isus a fost pus în mormânt. Mii de creştini palestinieni şi pelerini din diverse colţuri ale lumii au umplut sâmbătă Oraşul Vechi din Ierusalim pentru a celebra ceremonia ortodoxă a Pogorârii Sfintei Lumini. Lumina Sfântă este considerată un miracol al ortodoxiei, care se întâmplă în fiecare an de Paşte la Ierusalim, în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, când deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc care se pogoară din cer, manifestându-se diferit în fiecare an şi care, în primele minute, nu frige.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button