Politică

Liberalii din Teleorman: Animalele de la Zoo vor putea fi vândute pentru sacrificare, vânătoare și circ

În Teleorman nu avem grădini zoologice, în schimb avem parlamentari de dus la zoo. Doi parlamentari PNL din Teleorman au depus un proiect de modificare a legii grădinilor zoologice și acvariilor publice, pentru a include un amendament care permite sacrificarea animalelor „în surplus” din grădinile zoologice..

În acest caz, potrivit noii forme a legii, grădinile zoologice vor avea dreptul de a vinde animalele „pentru sacrificare unităților autorizate în acest sens”, dar și către asociațiile de vânătoare și circuri. Inițiatorii susțin, astfel, că „surplusul” de exemplare ar duce la degenerare.

Cei doi deputați PNL de Teleorman care au venit cu această inițiativă sunt Florică Ică Calotă și Maria Stoian, și au depus la Senat un proiect de lege prin care vor să elimine interdicția în cazul în care unele animale sălbatice se înmulțesc în captivitate, ei motivând că ar scădea calitatea genetică a animalelor.

„Reducerea numerică și selecția nu se poate face decât prin intervenție antropică”

Astfel, interdicția de mai sus nu ar trebui să se aplice pentru „surplusul de exemplare din speciile sălbatice provenite din înmulțirea în captivitate, pentru care condițiile de păstrare în grădinile zoologice nu mai sunt conforme, fiind refuzat în scris transferul acestora la alte unități similare”.

„Presiunea numerică, care generează competiție acerbă pentru hrană și spațiu este agravată de probabilitatea reproducerii și transmiterii genelor și de către exemplare degenerate care în conditii normale nu s-ar reproduce. Reducerea numerică și selecția nu se poate face decât prin intervenție antropică”, susțin cei doi deputați liberali, în expunerea de motive.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button