Știrile 60m.RO

Kremlinul dă asigurări că Vladimir Putin a făcut tradiționala baie înghețată de Bobotează, dar că anul acesta nu există imagini

Kremlinul a dat asigurări joi că preşedintele Vladimir Putin a participat în noaptea de 18 spre 19 ianuarie la tradiţionala baie înghețată de Bobotează, afirmând însă că anul acesta nu au fost înregistrate imagini cu momentul, relatează agenția TASS, citată de News.ro.

„Preşedintele a luat parte la tradiţionala baie de Bobotează. A făcut acest lucru în regiunea Moscova”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, adăugând că șeful său „a urmat tradiţia”.

Purtătorul de cuvânt a precizat însă că în acest an nu există „nicio înregistrare video sau fototografii de la scăldat”.

Ortodocșii pe rit vechi sărbătoresc la 19 ianuarie Boboteaza, iar ruşii întâmpină în mod tradiţional sărbătoarea cu o baie afară, în apă rece, adesea într-un ochi de apă decupat în gheaţă.

Din 2018, Kremlinul anunţă de fiecare dată că Vladimir Putin urmează această tradiţie, iar în alţi ani a transmis şi imagini.

Aşa s-a întâmplat de pildă în 2021, când Kremlinul a publicat o înregistrare video în care Putin apare într-un slip albastru, intră într-o gaură în formă de cruce făcută în gheaţa unui bazin şi se scufundă de trei ori, făcându-şi semnul crucii de fiecare dată.

În 2022, însă, şeful statului rus a decis să nu facă o baie în copca de gheaţă „din cauza situaţiei epidemiologice”, a reamintit Peskov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button