OpiniiPolitică

Johannis a putut merge în SUA, dar românii nu pot, încă au vize

Mandatele de președinte ale lui Klaus Iohannis sunt un mare eșec. Nu vorbim aici despre România educată ce a rămas doar la nivel de vorbe și cu salarii extrem de mici pentru profesori. Discutăm și despre un eșec în lanț în ceea ce privește politică externă a țării.

România nu a intrat în Schengen pentru că suntem conduși de slugi precum Iohannis, Ciucă și Ciolacu. România este considerată o țară coruptă, deci România sub Iohannis este o Românie coruptă, sau cel puțin așa spun partenerii externi.

Nici cu americanii nu o ducem bine. Klaus Iohannis a mers să se vadă cu Trump doar ca să își ia o șapcă, dar nu a reușit să obțină nimic pentru români. Plătim anual miliarde de euro pentru fiarele vechi din SUA, iar o mare parte din banii destinați înzestrării Armatei Române sunt furați de generalii bese-n cizme cu acordul partenerului strategic.

Suntem ultimii din Uniunea Europeană care mai au nevoie de viză ca să intrăm în SUA. Se spune că România este o țară sigură dar oficialii americani nu sunt de acord cu acest lucru.

Iohannis este tratat ca o slugă de americani. Acesta este nivelul lui. Iohannis înregistrează încă un eșec major în politică externă: americanii mențin politica de vize pentru români. Programul Visa Waiver este o poveste fluturată de toți proștii din Guvern și de la MAE care trec pe la Ambasada SUA de la București pentru a primi binecuvântare.

Umilința este mare. În fiecare zi la ambasada Americii din Băneasa românii stau la cozi foarte mari pentru a obține o ștampila pe pașaport.

Fie că este soare, vânt, dacă plouă sau e vreme perfectă românii sunt nevoiți să stea la cozi pentru că Iohannis s-a plimbat că turist și nu ca să o obțină lucruri pentru români. Președintele eșuat merită trimis la groapa de gunoi a istoriei, la fel ca și predecesorii săi.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button