PoliticăPrima PaginăȘtirile 60m.RO

Iohannis: am cerut premierului Orban și ministrului de Interne Vela să revină asupra acordului între MAI și BOR

Mesaj dur al președintelui Klaus Iohannis și care a chemat la rapot guvernul României. Acordul semnat cu BOR se va anula, mesajul președintelui fiind imperativ.

Iată mesajul președintelui:

Am cerut premierului Orban și ministrului de Interne Vela să revină asupra acordului între Ministerul Afacerilor Interne și Biserica Ortodoxă Română și să găsească o formulă care respectă principiul „Stați acasă!”, conform decretului care prelungește starea de urgență și ordonanțelor militare. Probabil intențiile sunt foarte bune, dar nu s-a înțeles foarte bine ce se dorește. Nu este cazul să ne relaxăm!

Așadar, dragi români, indiferent ce vă spun unii și alții, eu vă spun același lucru pe care îl spun și medicii, în frunte cu Ministrul Sănătății, precum și experții și Organizația Mondială a Sănătății: Stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!

El a mai declarat că „nu avem nici un motiv de relaxare. Avem 7200 de cazuri infectate, avem de ieri și până astăzi 20 de persoane care au murit, avem de ieri și până astăzi 340 de persoane în plus infectate cu coronavirus. Ce am spus ieri și poate încă nu a ajuns limpede la toată lumea: cuvântul de ordine este Stați Acasă.

Probabil intențiile acordului sunt foarte bune. Mulți români au înțeles că este cazul să ne relaxăm. Explicațiile date au fost prea obținute. Voi solicita premierului ORBAN și ministrului de interne să revină asupra acestui acord”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button