Ioana Mihăilă: Avem în vedere renunțarea la purtarea măștii în spațiile publice neaglomerate

Distribuie acest articol!

Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă a precizat, într-un interviu la Europa FM, că Guvernul are în vedere eliminarea obligativității de a purta mască de protecție în spațiile deschise neaglomerate, având în vedere că România se află o pantă descendentă a valului 3.

Purtarea măștii în spațiile deschise neaglomerate este un aspect, o situație în care riscul de transmitere este redus și probabil aceasta va fi una dintre primele măsuri de relaxare care vor fi propuse de Guvern. Spațiul deschis înseamnă în aer liber, probabil va fi mai greu de definit neaglomerat, dar poate că am recomanda mai multă precauție și purtarea măștii în care se desfășoară evenimente cu mulți spectatori, acolo nu mai putem vorbi de a merge relaxați și de a renunța la mască, la evenimentele sportive, acolo clar (…) sau în stațiile de autobuz, dacă sunt aglomerate”, a declarat Ioana Mihăilă.

Noile măsuri de relaxare, care urmează să fie anunțate, vor fi luate pe fondul scăderii numărului de cazuri noi de Covid-19 și a numărului de pacienți internați în secțiile ATI. Cu toate acestea, ministrul Sănătății a mai spus că trebuie să fim în continuare prudenți pentru că încă nu am scăpat de pericol.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: