Guvernul Cîțu vrea să ofere anumite avantaje celor care s-au vaccinat. AUR anunță un nou proiect de lege: Fără discriminare pe motive medicale

Distribuie acest articol!

În lumina declarațiilor recente făcute de mai mulți membri ai Cabinetului Cîțu care prevedeau anumite avantaje pentru cei care s-au vaccinat, cum ar fi renunțarea la purtarea măștii în aer liber sau acces la anumite evenimente culturale, parlamentarii AUR lucrează la o nouă inițiativă legislativă care să împiedice orice fel de discriminare pe motive medicale. Anunțul a fost făcut de copreședintele AUR Claudiu Târziu.

Respingem ideea de a fi discriminaţi pe motive medicale şi nu numai că respingem, lucrăm la un proiect de lege pe care sperăm să-l putem trece prin Parlament, prin care să interzicem orice discriminare pe temei medical, discriminare care dacă este înfăptuită, să fie aspru pedepsită“, a precizat Claudiu Târziu la o conferinţă de presă.

În plus, AUR se va opune „categoric” paşaportului de vaccinare şi oricărei alte forme de condiţionare a accesului în spaţii publice şi a călătoriilor. „Respingem categoric orice fel de condiţionare a călătoriilor, a accesului în spaţiul public – fie el restaurant, spaţiu de spectacol sau orice altceva”, a subliniat liderul AUR.

În context, el l-a criticat pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pentru că „discriminează” studenţii care nu acceptă să se vaccineze.

Ceea ce propune astăzi domnul ministru Cîmpeanu este (…) aceea de a diferenţia şi de a discrimina studenţii care nu acceptă să se vaccineze cu un ser despre care nu se ştie dacă face bine sau rău. Atitudinea domniei sale vine în continuarea unei atitudini constante a acestei puteri, de peste un an de zile încoace, şi anume una de a limita libertăţile şi de a închide gura oricărei opoziţii. Nu suntem de acord cu o astfel de atitudine, o respingem categoric. Îl avertizăm pe domnul ministru, despre care credeam că este dintr-o altă speţă, că ne vom opune vehement unor astfel de măsuri, cum ne opunem deja şi celorlalte măsuri dictate în mod abuziv de către Guvernul nostru”, a punctat copreşedintele AUR.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: