EconomieJUSTIȚIEPolitică

Gheorghe Piperea, despre lupta cu băncile: Cele 19 bănci delincvente sunt protejate de toată presa miluită și de către BNR

Așa cum am anticipat, cele 19 bănci sancționate de ANPC pentru practici comerciale incorecte au început să obțină suspendarea ordinelor de încetare. Inclusiv Raiffeisen a primit acest nemeritat premiu de la Curtea de Apel București.

Faptul că s-a obținut suspendarea nu înseamnă că ANPC ar fi pierdut deja procesul, ci doar că măsurile dispuse (refacerea graficelor de rambursare, restituirea unor sume de bani) se amână pâna la soluționarea definitivă a fondului. Asta poate însemna 6 ani – așa s-a întâmplat și în cazul #raiffeisenleaks, unde, alături de ANPC, am obținut obligarea băncii la restituirea către 9200 de consumatori a sumei de 23 de milioane de euro, cu titlul de plăți nedatorate.

Având în vedere angajarea celor mai scumpe și intimidante case de avocatură și susținerea pe față a celor 19 bănci delincvente de către toată presa miluită și de către BNR, nu ar fi rău să faceți intervenții în favoarea ANPC în aceste procese.

În definitiv, măsurile luate de ANPC și suspendate de justiția independentă sunt în favoarea voastră, cei peste 1 milion de consumatori cu credite mai vechi de 10 ani și cu rate de două ori mai mari decât normalul și naturalul și cu imputații ale plăților aproape exclusiv pe dobânzi (cu consecința că 10 ani nu plătiți nimic din credit, adică din principal).

În definitiv, este vorba de înșelăciune la cântar. Dacă un piețar v-ar vinde 750 de gr de roșii sub cuvânt că vă dă un chil de roșii, nu v-ați revolta? De ce nu vă revoltă și când băncile vă fură la fel, dar mai cu ștaif?

Motivațiile juridice și sociologice ale unor asemenea intervenții le găsiți aici, pe această pagină.

Hai Liberare!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button