Știrile 60m.RO

George Simion(AUR): Să limităm mandatele parlamentarilor și primarilor la maxim două mandate

Președinții Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion și Claudiu Târziu, au prezentat astăzi planul pentru reformarea sistemului politic românesc, măsuri concrete pe care AUR și le asumă în viitorul parlament.

„Sloganul nostru este dreptate pentru România. Dreptate nu putem face cu actuala clasă politică. Este necesar să schimbă din temelii actuala clasă politică”, a subliniat Claudiu Târziu.

La rândul său, George Simion a prezentat o parte din acțiunile concrete pe care AUR le va pune în aplicare:

  1. Renunțarea la pensii speciale. „Încă din prima zi de mandat, toți parlamentarii AUR vor face cereri pentru a renunța la acele pensii speciale sau orice drept special care le revin din condiția de parlementar.
  2. Limitarea activității parlamentare la două mandate. „Dorim limitarea la două mandate a activității parlamentarlor și primarilor, sunt suficiente două pentru ca un parlamentar/primar să demonstreze ce poate”.
  3. Referendumurile trebuie să devină libere. „ Politicienii și-au bătut joc de conceptul de alegeri libere, de conceptul de democrație în ultimii 30 de ani. Am fost la atâtea referendumuri care nu s-au aplicat. Numărul parlamentarilor trebuie să fie sub 300 pentru că așa a votat poporul român. Dacă Parlamentul nu transformă în lege rezultatele referendului în 30 de zile, Parlamentul se dizolvă automat”, a explicat George Simion.
  4. AUR dorește depolitizarea administrației publice. „S-a ajuns ca până la femeia de serviciu să fii obligat să ai carnet de partid. AUR propune eliminarea numirilor poltice din admnistrația publică, în ciuda ideii de meritocrație.

Alianța pentru Unirea Românilor, partidul patrioților români condus de George Simion și Claudiu Târziu, este singurul partid antisistem ce are liste complete pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Back to top button