Știrile 60m.RO

George Simion: Educația este sub atacul teroristului etnic UDMR. Iohannis să respingă legea.

George Simion, liderul partidului Alianța Pentru Unirea Românilor, a solicitat președintelui Klaus Iohannis să respingă modificările legislative inițiate de UDMR și aprobate de către parlamentul României și care vor colapsa sistemul de învățământ universitar din România.

Noua lege obligă toate universitățile din România, chiar dacă au, chiar dacă nu au secții de predare în limba maghiară, să organizeze concursul de admitere și în limba maghiară dacă candidatul va cere acest lucru.

Cu toate acestea este imposibil pentru universități să facă acest demers din lipsă de personal cunoscător al limbii maghiare și care ar putea susținere demersul. Legea este practic nefuncțională.

„Klaus Iohannis are obligația să trimită această lege antinațională la parlament. Rectorii sunt pe viață, nu mai au mandatele limitate. În acest fel vom avea mici dictatori în universități. Susținem limitarea mandatului rectorilor” a mai completat George Simion.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button