Știrile 60m.RO

George Simion despre vizita lui Iohannis la Chișinău: Rep. Moldova nu este un subiect care ține de Externe

George Simion, liderul AUR, consideră că vizita lui Klaus Iohahnis în Rep. Moldova nu își atinge potențialul pentru că plasează din start relația dintre cele două state sub umbrela Ministerului de Externe. Ori, Rep. Moldova nu este o țară ca oricare alta, ci este al doilea stat românesc.

Principalele critici ale lui Simion pe această temă se referă la faptul că Iohannis tratează relația cu cel de-al doilea stat românesc la fel ca oricare alta, sub umbrela Ministerului de Externe. În plus, susține Simion, președintele încă nu a înțeles că singura șansă pentru Republica Moldova este reunirea cu România.

„Astăzi am văzut vizita lui Klaus Iohannis în cel de-al doilea stat românesc, în Republica Moldova, o vizită îndelung așteptată. Klaus Iohannis trebuia să pună accent pe românitatea statului de peste Prut, pe inevitabila reîntregirea națională care este singura soluție pentru teritoriul dintre Prut și Nistru. Din păcate, vizita lui a fost una modestă în care l-a avut alături doar pe ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. Pentru noi, Republica Moldova nu este un subiect care ține de externe. Pentru noi Republica Moldova este al doilea stat românesc și sperăm într-o reunire cât mai grabnică”, a declarat George Simion într-un live pe Facebook.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis efectuează astăzi o vizită la Chișinău, la invitația președintelui Rep. Moldova, Maia Sandu.

Back to top button