Internațional

Gazprom anunță Epoca de Gheață: rușii amenință Europa înainte de iarnă

Compania energetică rusă Gazprom a lansat marți, 6 septembrie, un videoclip „apocaliptic”, în care amenință că va opri gazul către Europa pe măsură ce se apropie iarna, scrie Kyivpost.com.

Videoclipul conține o scenă în care rușii arată că Gazprom oprește complet gazul în Europa și prezintă capitalele europene acoperite de zăpadă și condiții de îngheț.

Pe 2 septembrie, Gazprom a anunțat că a fost descoperită o scurgere de ulei în timpul întreținerii de rutină la o unitate de la stația de compresoare Portovaya, ceea ce înseamnă că gazoductul este oprită complet până când problema va fi remediată.

Potrivit lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, sancțiunile occidentale au fost motivul pentru oprirea completă a livrărilor și închiderea gazoductului Nord Stream 1.

Vorbind la o conferință din 5 septembrie, Peskov a respins afirmațiile conform cărora Rusia a întrerupt livrările către Europa ca o mișcare politică.

La sfârșitul lunii august, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a confirmat că instalațiile de stocare a gazelor din Uniunea Europeană erau pline până la 80% înainte de termen.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button