Magazin

Fundația Orange România susține comunitatea în lupta cu virusul COVID-19

„Anul 2020 ne-a așezat pe toți într-o aceeași provocare planetară, care a necesitat solidaritate, iar solidaritatea este cu atât mai profundă cu cât există exemple puternice. Îmi doresc să putem continua să contribuim la zidirea unei societăți civile gata oricând să vină în ajutorul tuturor celor aflați în nevoie”, a declarat Dana Deac, Președintele Fundaţiei Orange.

Toată experiența și resursele acumulate în cei 5 ani ai programului Digitaliada – au fost puse la dispoziția școlilor nevoite să suspende cursurile în decursul acestui an și să își mute activitatea în online.

Pentru ca profesorii să continue să predea eficient și de la distanță, Platforma Digitaliada de Învățare și Testare online a fost actualizată rapid cu opțiunea de videoconferințe și cu noi funcționalități esențiale – teme, feedback, rapoarte de activitate. Adaptarea platformei Digitaliada a avut un efect imediat – peste 35.000 conturi activate de profesori, elevi, părinți și directori care folosesc în prezent Platforma de Învățare și Testare online. De altfel, această platformă a fost premiată și în cadrul Romanian CSR Awards 2020. Navigarea pe platformă a devenit gratuită pentru clienții Orange începând cu luna aprilie și până la sfârșitul anului școlar în curs.

Copiii au avut la dispoziție peste 4.000 de resurse educaționale digitale gratuite puse la dispoziție de Digitaliada (teste, evaluări semestriale, probleme de matematică și tutoriale video). Iar pentru a răspunde nevoii de formare a cadrelor didactice, aproape 1.000 de profesori au fost familiarizați cu felul în care funcționează platforma și cu resursele disponibile, de-a lungul a 35 de webinare Digitaliada gratuite și printr-un parteneriat suplimentar cu Salvați Copiii România.

Pentru a acoperi nevoile urgente ale spitalelor din România, în colaborare cu Crucea Roșie Română, au fost dotate secțiile ATI din 8 spitale publice (Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Craiova, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, Spitalul Caritas Roşiorii de Vede, Spitalul Orăşenesc Bolintin Vale, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş) cu aparate de ventilație artificială și echipamente de protecție.

Peste 650 de vârstnici au fost sprijiniți timp de 5 luni să facă față sărăciei și izolării sociale cauzate de noul coronavirus, prin contribuția către Fondul pentru Vârstnici, un fond de urgență creat de Fundația Regală Margareta a României pentru persoanele în vârstă care suferă din cauza singurătății, a imobilității fizice și a sărăciei, extrem de vulnerabile în contextul izolării sociale impuse în această perioadă.

Fundația Orange este o organizaţie non-profit și se implică în viaţa comunității. În cei 8 ani de activitate, Fundația Orange a investit peste 6.5 milioane de euro în proiecte de educație digitală pentru persoane defavorizate şi în proiecte de sănătate, educație, cultură în beneficiul persoanelor cu deficiențe de vedere/sau de auz, în scopul integrării lor sociale.

Sursă text: wall-street.ro

Sursă foto: pagina de Facebook – Fundația Orange

Back to top button