FOTO: Rusia a înregistrat un exces de peste 400.000 de decese din cauza COVID-19

Distribuie acest articol!

Rusia a înregistrat peste 400.000 de decese în exces din aprilie anul trecut până în luna martie anul acesta, în timpul pandemiei COVID-19, potrivit calculelor Reuters pe baza datelor de la agenția statistică de stat rusă publicate vineri.

Cifrele privind decesele în exces, despre care unii epidemiologi spun că sunt cel mai bun mod de a măsura adevăratul număr de morți provocat de COVID-19, dat fiind că metodele de numărare variază între țări.

Decesele în exces sunt de obicei definite ca diferența dintre numărul observat de decese în anumite perioade de timp și numărul estimat de decese în aceleași perioade de timp.

Rosstat, agenția de statistici, a declarat că Rusia a înregistrat aproximativ 250.000 de decese legate de COVID-19 din aprilie trecut până în martie.

Rata mortalității a fost cu aproximativ 25% mai mare în martie 2021, comparativ cu aceeași lună de acum un an, când autoritățile de la Moscova au impus blocaje pe 30 martie 2020 și au anulat zborurile internaționale pentru a stopa virusul.

Rosstat a spus că peste 191.000 de persoane au murit luna trecută, inclusiv 23.715 din cauze legate de COVID-19.

Grupul oficial rus de comunicare despre coronavirus a declarat vineri că autoritățile au înregistrat peste 4,8 milioane de cazuri la nivel național de la începutul pandemiei.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: