Politică

Duminica Orbului la Crevedia: Primarul infractor din PSD a fost reales în funcție. Morții, trecuți la și altele

Primarul comunei Crevedia, Florin Petre, a fost reales în funcție, în ciuda tragediei de anul trecut și a faptului că a fost exclus din PSD, potrivit datelor parțiale.

Florin Petre ar fi câștigat un nou mandat cu 47,46% din voturi (1.767 de voturi), iar numărătoarea voturilor continuă.

De asemenea, primarul din Caracal, Ion Doldurea, al cărui fiu era unul dintre patronii staţiei GPL unde s-au produs exploziile, conduce și el detaşat în cursa pentru un nou mandat, conform rezultatelor parţiale.

Fiul lui Doldurea este unul dintre patronii firmei care opera depozitul de gaz de la Crevedia, unde în august 2023 s-a produs o explozie soldată cu moartea a şase persoane şi cu rănirea a peste 50, precum şi cu distrugerea sau avarierea mai multor imobile.

Ion Doldurea, care a candidat pentru un nou mandat din partea PSD, a fost reales cu aproape 71% din voturi, potrivit rezultatelor parţiale publicate de AEP, după centralizarea datelor din toate cele 17 secţii de votare din localitate.

Tragedia din august anul trecut  a avut şi urmări politice – primarul din Crevedia a fost exclus din PSD, iar primarul social-democrat din Caracal, Ion Doldurea, al cărui fiu era unul dintre patronii staţiei unde s-au produs exploziile, s-a autosuspendat din partid.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button