Social

Derapaj grav al olandezilor la adresa lui Drăgușin

Pe zi ce trece și ne apropiem de ora meciului de marți, 2 iulie, de la Munchen, din cadrul optimilor de finală ale EURO 2024, dintre România și Olanda, se întețesc și comentariile acide din presă, putându-se vorbi și din acest punct de vedere de  un adevărat război psihologic.

Însă, din păcate, granița dintre replici acide sau ironice la abject este uneori foarte mică și ne-a demonstează din plin un articol apărut în cel mai important cotidian batav. Der Telegraaf  face niște comentarii inadmisibile la adresa unuia dintre jucătorii de bază ai României, fundașul central al lui Tottenham, Radu Drăgușin.

Este posibil ca acest atac să mai aibă ca substrat faptul că Drăgușin, cel poreclit de fanii englezi Dragonul, se luptă cu olandezul Micky van den Ven pentru locul de titular la echipa de club, autorul articolului chiar referindu-se la această concurență.

„Are o coafură extrem de interesantă, destul de feminină, două codițe. Este sub contract cu Tottenham, însă nu a realizat nimic notabil de-a lungul stagiunii precedente. Impresarul lui crede că este foarte bun, îl înnebunește pe Daniel Levy, președintele celor de la Spurs.

Îi transmite că jucătorul pe care îl reprezintă merită să joace mai mult, un salariu mai mare și așa mai departe. A evoluat de doar nouă ori în sezonul precedent. Motivul? Micky van de Ven joacă acolo, iar el este mult prea bun! Poate ar trebui să fie introdus titular în locul lui Virgil van Dijk, sunt sigur că l-ar scoate pe Drăgușin din meci”.

Este un articol care în esență nu are nici un fel de argument deontologic și lipsit de logică, pentru că până a ne uita la coafura lui Drăgușin, care mai degrabă duce spre imaginea legendarilor samurai japonezi, ar trebui ca ziaristul olandez să își pună dioptrii mărite și să se uite mai întâi la jucătorii din propria reprezentativă.

Ar descoperi cu stupoare că pe baza modului în care gândește o bună parte dintre jucătorii lui Ronald Koeman sunt mai femei după look decât Drăgușin, categorie în care ar intra lejer, Xavi Simons, Jeremy Frimpong, Nathan Ake, Cody Gakpo și lista ar putea continua. Sperăm doar ca Drăgușin să facă un meci bun contra atacanților olandezi și să arate prin calitatea prestației din teren de ce ar trebui remarcat.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button