Dan Bucura: AUR la aproape 20%. E primul partid ca opțiune de vot în mediul online

Distribuie acest articol!

După 10 zile de sondare în mediul online, pe pagina de Facebook Dan Bucura, ce are în prezent peste 110.000 de urmăritori, jurnalist.ro vă aduce în premieră rezultatele unui sondaj pe partide. Măsurătorile, chiar dacă sunt făcute exclusiv prin intermediul acelei rețele de socializare, sunt extrem de sugestive pentru vremurile politice ale momentului. Numărul de respondenți a fost extrem de mare, unul record pentru asemenea demersuri pe platforma descrisă: peste 11.000 de persoane/conturi de Facebook.

Întrebarea a fost una extrem de simplă: Cu cine ați vota, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare?  În sondaj au fost introduse doar partidele parlamentare, însă pentru a acoperi toată plaja electorală apar și opțiunile Candidat independent, Alt partid politic și chiar varianta Nu merg la vot. Înainte de a comenta rezultatele și particularitățile, haideți să vedem rezultatele:

Desigur, putem lua în calcul faptul că pagina respectivă de Facebook nu excelează în ceea ce privește publicul de stânga. De acolo putem vorbi de procentul mic luat de PSD. Veți vedea însă un studiu comparativ cu același sondaj, făcut anul trecut în mai, care vă va lămuri exact cu privire la evoluțiile electorale.

Ce este de luat în calcul, este procentajul mare (primul loc) luat de AUR. Și aici intervine un element subiectiv, această formațiune fiind recunoscută pentru modul exemplar în care se mișcă pe rețelele de socializare. O presupusă mobilizare la votul virtual din partea urmăritorilor lor nu este de ignorat.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: